Kultaharjun kennel  
Kultaharjun kennel
Valpar Våra hundar Kontakta
 Förstasida
 Valpar
 överblick
 A-kull
 B-kull
 C-kull
 D-kull
 E-kull
 F-kull
 G-kull
 H-kull
 I-kull
 J-kull
 Våra hundar
 In memoriam
 Kontakta
 Hobbyer
 Links


Hund lek, från vänster Ronja, Misty och Mindy

Koiran ostoa harkitseville

Koiran hankkiminen on koko perheen yhteinen päätös, johon kannattaa varautua huolella. Pienestä kultaisennoutajan pennusta kasvaa nopeasti iso koira, joka vaatii taluttajaltaan voimia mikäli koulutusta ei oteta vakavasti heti alusta alkaen.

Pennun tulevaa kotia kannattaa valmistella niin, ettei utelias pentu tekisi tuhoja terävillä hampaillaan. Kaiken ikäisillä kultsuilla on taipumus löytää kuraa ja vettä metsälenkeillä. Tämäkin on hyvä pitää mielessä kun järjestelee kodin sisustusta uutta tulokasta varten. Samalla pitää huolehtia, että kodista tulee turvallinen pennulle.

Tärkeintä on kuitenkin tarjota koiralle virikkeellinen ja hyvä elämä. Moninaiset harrastukset tarjoavat mielenkiintoista toimintaa sekä koiralle että omistajalleen mukavassa seurassa. Kultainennoutaja on oppivainen ja monipuolinen harrastuskoira. Yleisiä lajeja ovat agility, TOKO ja palveluskoiralajit. Lisäksi voit harrastaa noutajien rodunomaisia noutolajeja. Lisää Linkit sivulla.


Perhepotretissa A-pentueen Rasmus, Tuikku, Misty ja emo-Mindy

Koiran kauppaan liittyvät sopimukset

Pentujen synnyttyä otan yhteyttä niihin jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa pennun ostoon. Tällöin voimme sopia ajan jolloin pentuihin pääsee tutustumaan. Tapaamisen aluksi käymme tarkemmin läpi pentujen hoitoon liittyviä asioita. Lisäksi käymme läpi kauppasopimuksen (Suomen Kennelliiton Sopimus koiran kaupasta) ja sen liitteen. Liitteessä määritellään mm. miten pitää toimia jos joutuu myymään koiransa pois tai haluaa käyttää sitä jalostukseen.

Asiaosuuden jälkeen pääsee katsomaan pentuja. Tämän jälkeen voi tehdä sitovan varauksen maksamalla varausmaksun. Ottamalla vastaan varausmaksun myös minä sitoudun tähän kauppaan. Varauksen tehneet saavat mukaansa Golden Info kirjan, johon kannattaa tutustua huolella pennun luovutusta odottaessaan.